FIGYU!

Partnerünk: az A Balaton>>> Balatonikumok, értékek, csodák, tudnivalók, nem csak sznoboknak, nem csak nyáron:)

Kővágóörs blog

Nincs megjeleníthető elem

Káli Képes Krónika

Nincs megjeleníthető elem

Balaton lenne, (volt) ez is:)

Mivel ez egyfajta "blogrendszer" innen navigálhatunk el, vagy vissza más a Balatonnal és környékével kapcsolatos témákra, tartalmakra, melyek:

Káli Képes Krónika
Kővágóörs blogja
Tengőd blogja
Balatonhenye bolgja

Talán ami már nem is igaz: az már maga a BalatonBlog történelem, melynek becses darabjait itt szemlézem:

Balatonblog
Blog egy Blogról
BALATONIQM
BalatonONline

Teltház miatt zárva!

2007.07.16. 13:32 :: ivcsek

Hát eljött ennek az ideje is, ki kell tenni a "megtelt" táblát egy ideig. Augusztus 15-től tudunk új vendégeket fogadni, de az előrejelzések szerint, a tavalyihoz hasonló hosszú vénasszonyok nyara várható: a szeptember még ontja a meleget, a part meg csak a miénk lesz, mert nem zárnak még ilyenkor a strandok sem!

Szólj hozzá!

Címkék: káli medence strand& miről, mit írok másutt?
Subscribe to me on FriendFeed és itt?! 


Kihagyhatatlan!

2007.04.24. 05:14 :: ivcsek

Kevés olyan Balaton-felvidéki település van, melynek saját balatoni strandja lenne. Kővágóörsnek itt van Pálköve, Révfülöp és Ábrahámhegy között csendesen megbújva. Igaz, Kővágóörshöz közelebb esik Révfülöp, gyalog fél óra, biciklivel 10 lefelé gurulva... (Ha nincs sár az erdőben érdemes a falu mögüli kőtengertől felcsusszani a Fülöp-hegyi kilátóhoz és a páratlan balatoni panoráma befogadása után lesétálni a partra!)
Aztán itt van a világ 8. csodája a Káli-medence. (Volt olyan nyaram, hogy le sem mentem a Balaton-partra, annyi bejárnivaló, látnivaló kínálta magát a környéken.)
Itt nem merül fel a mi lesz, ha rossz időt fogunk ki kérdése sem: kerékpárral, rendszeres buszjáratokkal elérhető a Badacsony, bebarangolható a tavas Tapolca barlangjaival, Révfülöp ugye csak egy ugrás, onnan meg hajóval menettérti jegyet váltva Balatonboglár, még a bringát is vihetjük magunkkal.)
A tekeregni vágyók letudhatják kis expedícióm összes helyszínét, csak győzzék.
De nem lesz rossz időnk :)

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló közlekedés balaton felvidék káli medence strand& miről, mit írok másutt?
Subscribe to me on FriendFeed és itt?! 


"Mikooor megyüüünk máár?"

2007.04.23. 15:21 :: ivcsek

A kerti medence nagyon kapóra jön a hőségben, nem kell állandóan tusolással hűteni felforrósodni készülő vérünket, de ami talán még többet jelent: a gyerkőcök nagyon elvannak benne, nem lábatlankodnak, nyaggatnak... Nem hangzik el az unásig ismert mondat "Mikooor megyüüünk máár?" Mármint a partra!
Van itt egy pavilon is a medence közelében. Na ez az a stratégiai hely ahol, úgy lehet elvonultan olvasgatni, hogy fél szemünket a gyerekeken tarthatjuk akár a játszótér környékén, akár a vízben legyenek. Kár, hogy hamar felfedezik maguknak, és a szomszédos homokozóból ide teszik át főhadiszállásukat!

Szólj hozzá! · 3 trackback

Címkék: medence& miről, mit írok másutt?
Subscribe to me on FriendFeed és itt?! 


Ajánló: szép emlékeim ürügyén

2007.03.10. 16:10 :: ivcsek


"Nem mondom, hogy nincs jobb hely a világon, vagy épp a Káli-medencében... Elfogult vagyok. Az elmúlt években sok helyen megszálltam a környéken, de itt éreztem magam a legotthonosabban.
Inkább megsugom, a hely hiányosságait: ezeket talán elhiszik :)
Szerintem vékonyak a válaszfalak a padlástérben, aztán nincs a szobákhoz rendelve fürdőszoba és wc pedig van belőlük elég. Ezért én inkább egy hétszobás apartmanháznak nevezném, mint panziónak. (Nagy családok, baráti társaságok, szakmai közösségek előnyben!)
Viszont a nyári hőségben - szieszta idején is - el lehet aludni, mindig, még délben is találunk hűvös helyet magunknak, a medence, a lugas, a játszótér, a borospince, a veranda és a szalon... Szóval, ezek azért nagyon ott vannak, hogy jól ellegyünk!"

1 komment

Címkék: ajánló& miről, mit írok másutt?
Subscribe to me on FriendFeed és itt?!